Wil je een boek uitgeven in eigen beheer? Dat kan via Brave New Books! In zeven stappen eenvoudige stappen ga je van een digitaal bestand naar een fysiek gedrukt boek. Je bent zelf de baas over je eigen boek. Ook je ebook uitgeven kan gemakkelijk bij Brave New Books.

Zelf boek uitgeven

Altijd al je eigen boekhandel gewild? Dan hebben wij goed nieuws: je krijgt van ons een persoonlijke webwinkel voor jouw boeken via Brave New Books. Zelf boek uitgeven maken wij kosteloos voor jou.

Je bent dan naast de auteur en de uitgever, óók de boekhandelaar.

Jouw nieuwe winkel komt er als extra verkoopkanaal bij, bovenop alle andere verkoopkanalen die je al van ons gewend was: Libris, Bruna, bol.com, Amazon.nl, Standaard, en nog 2500 anderen.

Wanneer je je boek zelf uitgeeft, dan ontvang je ook extra marge per verkocht boek ten opzichte van de verkopen via andere retailers.

Je boek uitgeven of je ebook uitgeven kan gemakkelijk bij Brave New Books. Je boekhandel vraag je zo aan:

  • Ga naar www.bravenewbooks.nl en log in met je account
  • Ga naar ‘Mijn auteurs’
  • Selecteer het auteursprofiel waarmee je boeken hebt gepubliceerd
  • Kies ‘Auteurswebsite creëren en bewerken’
  • Selecteer vervolgens ‘Brave New Books auteurswebsite’
  • Vul daaronder het gewenste webadres, dit is het adres waarop jouw winkel te bereiken is voor consumenten.
  • Voorbeeld: www.bravenewbooks.nl/mijnboekhandel
  • Druk op ‘Opslaan’

Jouw boek uitgeven via je eigen winkel is het meest lucratief. Tevens is een boek zelf uitgeven wellicht ook de leukste manier aangezien je van begin tot eind betrokken bent in het proces.

Succesvol boek uitgeven

Boek uitgeven in eigen beheer of boek uitgeven via uitgeverij?

1)           De NBD

De NBD adviseert alle bibliotheken van Nederland over hun catalogus; een positieve recensie van jouw boek kan honderden verkopen (ons record staat op 327!) opleveren aan bibliotheken in heel Nederland. Wij raden je dan ook sterk aan om die exemplaren te sturen.

Voeg twee (!) exemplaren van jouw boek (en drie wanneer het een kinderboek is). Je kunt deze boeken direct laten afleveren bij de NBD. Selecteer twee (of drie) boeken en kies voor ‘Ga door naar afrekenen’, vervolgens kies je de optie ‘naar een ander adres’, vul hier onderstaande gegevens in:

Adres:

NBD/Biblion

Afdeling Aanbodselectie

Postbus 7454

2701 AL ZOETERMEER

De NBD kan zelf via het Centraal Boekhuis een order plaatsen wanneer jouw boek in de smaak valt. Je krijgt van ons bericht wanneer er een order wordt ingezet.

2)           De Koninklijke Bibliotheek

Hier kan je jouw boek laten vereeuwigen in de Koninklijke Bibliotheek (KB). De KB zorgt ervoor dat jouw uitgave onderdeel wordt van het Nederlands cultureel erfgoed. Jouw boek wordt onder optimale omstandigheden bewaard in de depotcollectie en is tot in de lengte van jaren te lenen.

Je kan dit boek direct laten leveren bij de KB. Selecteer één boek en kies voor ‘Ga door naar afrekenen’, vervolgens kies je de optie ‘naar een ander adres’, vul hier onderstaande gegevens in:

Adres:

Depot van Nederlandse Publicaties

tav Afdeling Documentverwerking

Postbus 74

2501 AJ

Den Haag

3)           Lokale boekhandel

Weet jouw lokale boekhandel al dat je een boek hebt geschreven? Vaak vinden zij het leuk om iets van lokale auteurs in hun assortiment op te nemen.

Conclusies bij zelf je boek uitgeven

Het zelf uitgeven van een boek is een lonende en uitdagende onderneming. Met de juiste planning, toewijding en marketinginspanningen kan je boek een succes worden. Volg de stappen in deze gids en laat je creativiteit de vrije loop. Jouw verhaal verdient het om verteld te worden, en met eigen beheer uitgeven kun je dat mogelijk maken. Veel succes met je schrijf- en uitgeefreis!