Onze filosofie – eigen boek uitgeven

Wij zijn een self-publishingplatform, dat jou in staat stelt snel, eenvoudig en kosteloos je boek en/of ebook te publiceren. Met ons platform kun je helemaal zelf je eigen boek uitgeven. Onze filosofie is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een boek te publiceren. Dat doe je zelf, met behulp van ons platform. Je kunt indien gewenst tegen betaling gebruikmaken van extra diensten die je ondersteunen bij het maken, publiceren en verkopen van je boek.

https://www.youtube.com/watch?v=5LZwIKCkszk

Printing On Demand (POD)

Je kunt bij ons papieren boeken en/of ebooks publiceren. Voor papieren boeken werken we met Printing On Demand. Dat betekent dat een boek pas wordt geprint nadat het is besteld, zelfs wanneer dit een oplage van één boek is. Hierdoor hebben we geen voorraadkosten en het spaart het milieu. We bieden tal van promotiemogelijkheden en bieden de belangrijkste verkoopkanalen aan zoals bol.com. Ook kun je ervoor kiezen om je boek privé te publiceren en af te nemen tegen een lagere prijs.

Royalty’s

Bij ons bepaal je zelf de verkoopprijs van je eigen boek. Via de prijscalculator kun je deze berekenen. De minimale verkoopprijs hangt samen met het type boek (hardcover of paperback), de papiersoort, het aantal pagina’s en kleur of zwart/wit. Het gebruik van ons systeem is gratis, wij verdienen pas als jij ook daadwerkelijk boeken verkoopt. We proberen zo transparant mogelijk te zijn in de opbouw van onze prijs. Zo kun je altijd zien hoe de verkoopprijs van jouw boek wordt verdeeld over alle betrokken partijen (retailer, BTW, Brave New Books, drukkerij en jijzelf als auteur).

Meld je aan

Je registreert je gegevens, ontvangt een e-mail ter bevestiging en je kunt direct beginnen met het uitgeven van je boek. Om boeken te kunnen verzenden en royalty’s te kunnen laten uitbetalen, hebben wij wat gegevens van je nodig. Zo is het noodzakelijk dat je bij ‘Accountinstellingen’ je persoonlijke gegevens invult. Deze gegevens zijn strikt privé en worden niet gedeeld of voor commerciële doeleinden gebruikt. Zie hiervoor ons privacystatement.

Je Brave New Books dashboard

Direct nadat jij je geregistreerd hebt, maken wij je persoonlijke dashboard aan: een compleet overzicht van al je schrijversactiviteiten.

Eigen boek uitgeven - verkoopoverzicht - Brave New Books

Je dashboard geeft je onder meer inzicht in:

  • Jouw gepubliceerde boeken en status van ongepubliceerde boeken
  • Hoe vaak jouw boeken of ebooks zijn verkocht
  • Zelf je eigen boek kopen tegen gereduceerd tarief
  • Jouw persoonlijke gegevens (bankgegevens, auteursinfo, etc)

Rechten

Auteurs behouden bij Brave New Books voor 100% hun auteursrecht. Je hebt te allen tijde het recht om je werk bij ons uit publicatie te halen en met een andere partij in zee te gaan.

Over ons

Brave New Books is een samenwerking tussen Singel Uitgeverijen, bol.com en Mybestseller. Met ons platform kun je snel, gemakkelijk en kosteloos zelf je eigen boek uitgeven. In enkele stappen toon jij jouw boek aan een miljoenenpubliek. Tijdens het maken van je boek kun je onze deskundige begeleiding inschakelen. Ervaren redacteuren, vormgevers en schrijvers van Singel Uitgeverijen, kunnen jou helpen je boek nog beter te maken. Een eigen boek uitgeven was nog nooit zo makkelijk!

Meer informatie

Meer informatie is te vinden via onderstaande pagina’s. Heb je nog andere vragen, neem dan contact met ons op!

Boek schrijven
Boek drukken
Boek uitgeven
Boek verkopen