Hier leg je de algemene gegevens van je boek vast:

 • Titel
 • Ondertitel (optioneel)
 • Auteursnaam (je kunt per boek een andere auteursnaam invullen en je kunt meerdere auteursnamen invullen door op ‘+’ te klikken)
 • Over de auteur (je kunt dit per boek anders invullen)
 • Taal
 • Genre
 • Formaat van je boek
 • Papiersoort
 • Zwart-wit of kleur in het binnenwerk (het omslag is altijd in full color)

Als je dit hebt ingevuld klik je op ‘Opslaan’ waarna de gegevens worden bewaard. Je kunt de gegevens overigens, totdat je boek is gepubliceerd, op ieder moment wijzigen.

Tips

 • Auteursnaam: Indien je dit wenst, kun je voor iedere afzonderlijke boektitel een andere auteursnaam nemen.
 • Meerdere auteurs: Je kunt meerdere auteurs toevoegen door op ‘+’ te klikken bij ‘Auteur’.
 • Over de auteur: Je kunt per boektitel een andere omschrijving van ‘Over de auteur’ kiezen. Deze is dus gekoppeld aan je boektitel.
 • Binding: We bieden je de keuze tussen meerdere bindingsvormen voor papieren boeken. Je kunt kiezen tussen een paperback of een hardcover (harde kaft) boek.
 • Formaten: We bieden acht formaten aan. Voor algemene boeken (zoals romans, poëziebundels, thrillers) zijn de formaten 135 bij 215 mm, 155 bij 235 mm en 170 bij 240 mm het meest gangbaar. Voor kinderboeken adviseren we de vierkante en liggende formaten.
 • Papiersoort: Voor een algemeen boek is ‘Romandruk’ het meest geschikt. Indien je boek veel foto’s heeft adviseren we ‘wit glanzend’.
 • Prijstabel: Raadpleeg de prijstabel om te zien wat je boek uiteindelijk kost en wat een geschikte verkoopprijs zou kunnen zijn. In stap 5 bepaal je de definitieve prijs.
 • Zwart-wit of full colour: Kleurenpagina’s zijn duurder dan zwart-witpagina’s. Maak voor jezelf de afweging of kleur per se nodig is. We berekenen overigens alleen de daadwerkelijke kleurenpagina’s. Raadpleeg voor de kosten de prijstabel. In stap 3 ‘Publicatie-informatie’ geef je – indien van toepassing – het aantal kleurenpagina’s op.

FAQ

Wat houdt de stap ‘Algemeen’ in?
In deze stap vul je algemene informatie over je boek in en kies je onder andere het formaat van je boek en maak je de keuze tussen kleur en zwart-wit.

Wat voor soort boek kan ik uitgeven?
Ieder boek is in feite mogelijk. Ook boeken met foto’s.

Kan ik de titel later nog wijzigen?
Ja. Tot aan het moment van publiceren kun je alle gegevens die je tijdens de publicatiestappen invult nog wijzigen.

Kan ik onder een andere naam publiceren?
Ja, dat kan zeker. Je geeft per boek een auteursnaam op. Deze hoeft niet overeen te komen met je echte naam die je bij ‘Mijn gegevens’ invult.

Kan ik meerdere auteursnamen invullen?
Ja dat kan zeker. Je klikt rechts bij het veld ‘Auteur’ op het plusteken (+) en er verschijnt een nieuwe regel waarin je de volgende auteursnaam kunt invullen.

Hoe zit het met ‘Over de auteur’?
In dit veld vertel je iets over jezelf. Dit is gekoppeld aan jouw specifieke boek. We gebruiken deze informatie onder andere voor het persbericht (promotiestappen).

Waarom moet ik een genre kiezen? Het genre dat je kiest, wordt straks gebruikt om de boeken te sorteren in onze webshop. Zo kunnen bezoekers makkelijk kiezen op genre. Daarnaast is het genre ook belangrijk voor zoekmachines en diverse andere webshops.

Welk formaat boek moet ik kiezen?
Dat hangt helemaal af van wat jij mooi vindt en van het soort boek dat je maakt. We bieden momenteel acht formaten aan. Voor een roman, thriller of dichtbundel zijn 135 bij 215 mm, 155 bij 235 mm en 170 bij 240 mm zeer geschikt. voor een reisboek, kookboek, kinderboek kun je ook de vierkante en liggende formaten kiezen. Managementrapportages, afstudeerscripties of syllabi zijn meestal op A4-formaat.

Welke papiersoort moet ik kiezen?
Voor een roman, thriller, dichtbundel is ‘romandruk’ gebruikelijk. Indien je boek veel foto’s heeft adviseren we ‘wit glanzend’.

Hoe werkt de prijstabel?
Op basis van het formaat boek dat je hebt gekozen, schat je het aantal pagina’s van jouw boek (tenzij je dit al precies weet). Nadat je ook de keuze hebt gemaakt voor kleur of zwart-wit kun je nu de minimum- en de adviesprijs in de tabel zien. De minimumprijs is de prijs waar jouw marge op 0 staat. Deze wordt met name gebruikt voor een privéboek of een boek voor vrienden of een jubileum. De adviesprijs is de prijs waarin ook jouw marge is verwerkt, die is gelijk aan onze marge. In stap 5, ‘Prijs’, geven we altijd de adviesprijs. Die kun je zelf naar boven en naar beneden aanpassen.

Waarom is drukken in kleur zo duur?
Wij zien ook liever dat kleurendruk goedkoper is. Maar doordat nu eenmaal de apparatuur duurder en het inktverbruik hoger is, valt hier helaas niet aan te ontkomen. We berekenen overigens alleen de daadwerkelijke kleurenpagina’s: iedere pagina waar kleur (ook steunkleur) op staat. Bij stap 3 ‘Publicatie-informatie’ geef je – indien van toepassing – het aantal kleurenpagina’s op.

Kan ik ook een gebonden boek (hardcover) krijgen?
Dat is mogelijk. Je kunt eenvoudig in stap 1 een keuze maken tussen een paperback en hardcover boek.

Is het omslag in kleur?
Ja, het omslag is in principe full colour. Zwart-wit is uiteraard ook mogelijk als je dat zou willen.