Bij deze stap krijg je een overzicht van alle gegevens – die je al in de vorige stappen hebt ingevuld – over jouw boek: van de titel tot aan de opgemaakte bestanden, van de korte omschrijving van je boek tot aan de door jou vastgestelde prijzen. Dit is de laatste controle voordat je gaat publiceren. Check alles, en met name je bestanden, goed! We raden je aan om, voordat je publiceert, een proefexemplaar te bestellen. Zo kun je in het echt zien of jouw boek naar wens is. Je kunt eenvoudig een proefexemplaar bestellen via de knop “Boek bestellen” in de stap “Laatste controle”. Of via “Mijn bestellingen” in het hoofdmenu en dan de knop “Nieuwe bestelling”.

Na controle en akkoord klik je op publiceren en je boek wordt per direct opgenomen in de webshop. Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je boek uitgegeven.

Tips

  • Check al je bestanden en je publicatie-informatie goed! Dit is de laatste stap voordat je jouw boek publiceert.
  • Vraag eerst een proefexemplaar aan. De ervaring leert dat er altijd nog wijzigingen komen nadat het boek in het echt is bekeken.
  • Stuur recensie-exemplaren naar relevante media en/of instanties.
  • Vergeet niet, nadat je jouw boek hebt gepubliceerd, om alle promotiestappen te doorlopen. Zo haal je het maximale verkoopsucces uit jouw boek.
  • Publiceer direct ook je e-book (of je papieren versie).

FAQ

Wat houdt de stap ‘Publiceren’ in?
Dit is de laatste stap voordat je jouw boek publiceert. In deze stap controleer je alle door jou ingevulde gegevens en kun je een proefexemplaar kopen.

Waarom zou ik een proefexemplaar kopen?
De ervaring leert dat wanneer je een echt exemplaar in handen hebt gehad, je altijd nog wijzigingen wilt doorvoeren. We raden je dus aan om altijd een proefexemplaar te kopen en jouw boek nog eens helemaal in het echt te doorlopen. Je kunt daarna altijd nog wijzigingen doorvoeren. Je koopt een proefexemplaar uiteraard tegen het laagste tarief.

Waarom moet ik akkoord gaan met de Algemene voorwaarden?
In feite ga je bij iedere webshop waar je iets koopt of iets anders doet akkoord met de daar geldende Algemene voorwaarden, dit is bij ons ook het geval.

Ik heb alleen nog maar de papieren versie gemaakt, hoe krijg ik nu een e-book?
Klik op de knop e-book maken en je kunt in hele korte tijd ook je e-book publiceren. Alle relevante ingevulde gegevens kopiëren we voor je, we maken automatisch een nieuw boek aan waarin je de nog ontbrekende gegevens (onder meer prijs en verkoopkanalen) kunt invullen.

Ik heb alleen nog maar mijn e-book gemaakt, hoe krijg ik nu een papieren versie?
Klik op de knop ‘Printversie maken’ en je kunt in hele korte tijd ook je papieren versie publiceren. Alle relevante ingevulde gegevens kopiëren we voor je, we maken automatisch een nieuw boek aan waarin je de nog ontbrekende gegevens (onder meer prijs en verkoopkanalen) kunt invullen.

Wanneer is mijn boek daadwerkelijk te koop en zichtbaar in de webwinkels?
Het duurt een paar werkdagen voordat alle (web)winkels je boek beschikbaar hebben met de juiste informatie etc. Aan deze ‘doorlooptijd’ kunnen wij niets veranderen, die geldt voor alle boeken die gepubliceerd worden.