Zoals je waarschijnlijk bekend is: de functionaliteit om je eigen blog bij te houden op je auteurswebsite van mijnbestseller.nl gaat binnenkort verdwijnen. Indien je je blogs wilt bewaren, kun je dit doen met behulp van de onderstaande stappen. Zo kun je de blogs bundelen als boek, om ze te bewaren voor de toekomst, of je kunt ze elders op internet op een blog publiceren.

Als dit nu nog lastig klinkt: geen zorgen, we gaan je stap voor stap uitleggen hoe je dit moet doen!

Stap 1: Ga naar je profielen

Het eerste wat je moet doen is inloggen met je account op mijnbestseller.nl. Vervolgens klik je aan de linkerkant op ‘mijn profielen. Dit ziet er als volgt uit:

bravenewbooks profielen menu

Op deze pagina zie je de verschillende auteursnamen (of één naam) die je gebruikt bij je boeken in dit account. Als je een website hebt gemaakt
voor een van deze auteursnamen, zie je hier een knop voor de ‘website’ van dit auteursprofiel. Klik hierop om de website van dit auteursprofiel te openen.

mijnbestseller auteurs menu

Stap 2: Bepaal welke blogs je wilt bewaren

Indien je op de auteurswebsite die je gekozen hebt blogs hebt geplaatst, zie je deze blogs in het midden van de pagina. Je kunt hier de tekst direct selecteren en kopiëren, maar dan loop je het risico op opmaakproblemen. Om dit te voorkomen, raden we aan om te klikken op de titel van de blogpost, en vervolgens ‘wijzigen’ te klikken. Je komt dan op een pagina voor het bewerken van deze specifieke blog post:

bravenewbooks oude auteurwebsite

Je kunt vervolgens in het tekstveld de gehele blog selecteren en kopieren met de toestencombinatie control + C (Cmd + C op Mac), of rechts klikken op de geselecteerde tekst en kiezen voor “Kopiëren”:

bravenewbooks auteur blog kopieren

Stap 3: Je blog opslaan op je computer

Als je de tekst eenmaal gekopieerd hebt, open je je tekstverwerker, zoals Microsoft Word, Apple Pages, of OpenOffice. Hierin maak je een nieuw leeg document aan, en plak je de tekst met behulp van de toetsencombinatie Control + V (Cmd + V op Mac), of je klik met je rechtermuisknop en kiest voor ‘plakken’. Vervolgens sla je je document op.

Je blog is nu opgeslagen en klaar om elders gepubliceerd te worden, of om gebundeld te worden in een boek!

Als je elders op internet door wilt gaan met je blogs, kun je bijvoorbeeld Blogger of Medium overwegen, maar er zijn ook veel andere websites waar je eenvoudig een blog kunt bijhouden. Mocht je niet zo’n interesse meer hebben in bloggen, maar meer willen weten over promotiestrategieën voor je boek, lees dan onze handleiding voor het promoten van je boek.

Mocht je problemen hebben met het opslaan van je blogs voor 6 juli (wanneer de nieuwe auteurswebsite gelanceerd wordt), neem dan contact met ons op.