De masterclasses van de Querido Academie zijn erop gericht om je in korte tijd een flink stuk verder te helpen. Of je nu al een tijdje rondloopt met een idee voor je eerste boek, of al eerder hebt gepubliceerd – bij de Querido Academie slijp je onder leiding van de beste Nederlandse auteurs en journalisten je pen. Omdat de Querido Academie kan bogen op de ervaring van de auteurs en redacteurs van Singel Uitgeverijen sluiten de masterclasses altijd nauw aan op de praktijk.

Masterclasses

De Querido Academie organiseert schrijfmasterclasses op het gebied van fictie, poëzie, non-fictie en journalistiek. Bij de Querido Academie leer je schrijven van schrijvers. Onder anderen Thomas Rosenboom, Ilja Leonard Pfeijffer, Annejet van der Zijl en Anne Vegter geven als docent aan Querido Academie les. Zij leren je niet alleen beter schrijven, maar weten ook als geen ander hoe de literaire of journalistieke wereld in elkaar steekt. De Querido Academie biedt een- of tweedaagse intensieve schrijfmasterclasses aan, in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. Daardoor hebben docenten genoeg tijd voor persoonlijke aandacht. Naast commentaar van de docent stimuleren we dat studenten elkaar ook onderling feedback geven.  

De Meesterproef

Loop je al tijden rond met een idee voor een boek? Of heb je een manuscript liggen maar lukt het je niet om het af te maken? Volg dan de Meesterproef! We stoppen je – met maximaal negen andere auteurs – als het ware in een hogedrukpan: een schrijfcursus voor gevorderden waarin je niets anders gaat doen dan schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Elke dag een pagina, twintig pagina’s per twee weken en dan heb je na zeven bijeenkomsten een manuscript in handen van 120 pagina’s en een schat aan feedback. Uit je manuscript maak je een selectie van de beste 20 pagina’s die je geschreven hebt. Die worden beoordeeld door een redacteur van Querido of een van de andere Singel Uitgeverijen. Een aantal weken na de Meesterproef ontvang je een leesrapport. De Meesterproef is bedoeld voor schrijvers die bezig zijn aan een roman of novelle. 

Het volledige aanbod van de Querido Academie vind je op www.queridoacademie.nl. Heb je vragen over een van onze opleidingen of wil je meer informatie? Mail naar info@queridoacademie.nl of bel 020-7607249.

Diensten Singel Uitgeverijen

Manuscript
Omslag opmaken