Wil je graag je eigen boek maken en delen met de wereld? Of het nu gaat om een kookboek vol heerlijke recepten, een persoonlijk fotoboek vol vakantieherinneringen, of zelfs een unieke reisgids, op deze pagina vind je informatie over het proces. Leer hoe je een boek ontwerpt, online maakt en jouw creativiteit tot leven brengt.

Boek maken doe je bij Brave New Books

Heb je een manuscript geschreven in Microsoft Word? Dan kan je dit bestand opladen bij Brave New Books en onze printers kunnen er een echt gebonden boek van maken. Fluitje van een cent! In een aantal eenvoudige stappen ga je van een digitaal word bestand naar een echt boek. Ook een ebook maken kan bij Brave New Books en tevens zijn professioneel opgemaakte bestanden via InDesign zijn van harte welkom. Zowel het binnenwerk als het omslag kan ook als pdf worden aangeleverd. Het is belangrijk om de aanleverspecificaties goed door te nemen voordat je aan het project begint, om nare verrassingen achteraf te voorkomen.

Tips met boek maken

Stap 1: Idee en Conceptualisering

Het proces begint met een briljant idee. Of je nu een kookboek wilt maken met jouw favoriete recepten, een afscheidsboek voor een geliefde, of zelfs een educatieve reisgids, zorg ervoor dat je concept duidelijk en boeiend is.

Stap 2: Inhoud Samenstellen

Verzamel en organiseer de inhoud van je boek. Met kookboek maken selecteer je de beste recepten en voeg je smakelijke foto’s toe. Voor een fotoboek of reisgids maken kies je de meest gedenkwaardige afbeeldingen en verhalen om te delen.

Stap 3: Ontwerp en Lay-out

Een aantrekkelijk ontwerp is essentieel om je boek tot leven te brengen. Kies een geschikte lay-out die de sfeer van jouw boek weerspiegelt.

Stap 4: Online Boek Maken

Tegenwoordig is het creëren van een boek toegankelijker dan ooit dankzij Brave New Books. Maak gebruik van gebruiksvriendelijke tools en sjablonen om je boek digitaal vorm te geven. Brave New Books biedt ook de mogelijkheid om je boek te delen en zelfs te verkopen.

Aanleverspecificaties eigen boek maken

Aanleverspecificaties binnenwerk:

https://www.bravenewbooks.nl/site/index.php?r=wiki/viewOne&blogid=130

 • Laat altijd je manuscript door derden controleren, vraag om kritische feedback of schakel een expert in.
 • Colofonpagina’s: de eerste pagina’s van een boek zijn in de regel als volgt:
  • Eerste pagina: alleen de titel van het boek
  • Tweede pagina: leeg
  • Derde pagina: titel van het boek en daaronder de auteursnaam
  • Vierde pagina: auteursnaam, isb-nummer (indien van toepassing), omslagontwerp, copyright, drukvermelding
 • Linker- en rechterpagina’s: oneven pagina’s zijn altijd rechterpagina’s, even pagina’s zijn linkerpagina’s

Eigen boek maken met een omslag

Wat betreft het omslag; je hebt hierin drie mogelijkheden: 1) je maakt er een met behulp van onze omslagtool. Dit is een gratis variant. Je kunt hiermee met behulp van onze sjablonen een omslag maken, het is zeer eenvoudig, maar de mogelijkheden zijn beperkt, of 2) je maakt er zelf (of je laat er zelf) een maken via een professioneel programma als Photoshop en je laadt deze in zijn geheel op als pdf, of 3) je laat onze vormgever er een voor je maken. Je levert dan zelf de afbeelding voor het omslag, de flaptekst en eventueel een auteursfoto en dan zal onze professional tegen een vergoeding van € 300,- een omslag voor jou maken.

Als je zelf een omslag maakt, dan zijn dit de aanleverspecificaties:
https://www.bravenewbooks.nl/site/index.php?r=wiki/viewOne&blogid=136